Kelas 5 : Geguritan

Kangen

Karya :  Favian Hukama Fadhlan

Saben sesawangan

Kang dak temoni

Memba wewayanganmu

Ngeridhu batin

Mula, kudu dak akoni

Ora dak selaki

Pranyata, angel anggone ngilangi

Udan Siang Iki

karya Nur Rachmi Widyastuti

Awan kang biru resik

langsung ganti petheng dhedhet

Petir pating sesautan

Swara manuk ilang, swara pitik ilang

Sepi . . . sepi . . . sepi tenan

Njur tak sawang njaba jendela

Udan siang iki nggawe awal nggigil

Pakaryan

Karya : Azhar Luqman Fadhlullah

Dina Minggu

Aku sakaluarga

Padha saiyeg saeka praya

Nggawa paculekrak lan sapu

Bebarengan lawan para warga

Enom tuwa jaler estri

Kabeh padha kerja bakti

Dalan kebak awu diresiki

Gotong royong saeka kapti

Pakaryan abot bisa purna

Amarga bareng tumandang karya

Ngasilake dalan padhang

Pengaosan Sonten

Karya : Adilista Rizqi Azizi

Wayah sonten

Nalika grimis nelesi

Telatah ngajeng griya

Para undangan sami rawuh

Griya sampun sediya kagem pengaosan

Para tamu sami lenggah teng klasa

Pengaosan diwiwiti

Pak ustadz mimpin panjurung dunga

Sak sampunipun maos dunga

Lajeng aken sumene

Dina Minggu

karya : Faris Robbani

Dina Minggu dina libur

Tangi turu sarapan bubur

Aja lali nek awan sholat Dhuhur

Nonton TV pengajiane ustadz Yusuf Mansyur

Insya Allah dadi wong sing syukur

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s